17 Aralık 2020 Perşembe

Macar Futbolunun Genç Yıldızı Dominik Szoboszlai RB Leipzig’e transfer oldu

Macar futbolunun genç yıldızı Dominik Szoboszlai, Alman ekibi RB Leipzig’e transfer oldu. FC Red Bull Salzburg’tan takıma katılan 20 yaşındaki oyuncu ile Haziran 2025’e dek 4,5 yıllık bir sözleşme yapıldı.

Szoboszlai RB Leipzig'te 17 numaralı formasıyla

Skor odaklı teknik orta saha Dominik Szoboszlai çok yönlü bir oyuncudur, ancak en çok orta sahanın ortasında veya sol tarafta oynar. Vizyonu ve pas yeteneğinin yanı sıra, Macaristan milli takımının da vazgeçilmez bir oyuncusudur.

Szoboszlai, Mart 2019'da Macaristan milli takımı formasını ilk defa giydi ve ülkesi için çıktığı 12 uluslararası müsabakada 3 gol kaydetti. Bu sezon Szoboszlai, Salzburg formasıyla 20 maça çıktı, 8 gol attı ve 10 asist yaptı.

Szoboszlai, RB Leipzig’te 17 numaralı forma giyecek ve yeni takımındaki ilk maçına 09 Ocak 2021 tarihindeki iç sahadaki Borussia Dortmund karşılaşmasıyla çıkacak.

Dominik Szoboszlai yeni transferi sonrası duygularını şöyle açıkladı: “Bu transferin tamamlanmasından çok memnunum. Kulüp olağanüstü gelişti. RB Leipzig Bundesliga’nın en iyi takımları arasında yer alıyor ve Şampiyonlar Ligi'nde de iyi gidiyor. Bu adım gelişimim için mükemmel. Leipzig'e üst düzey bir teknik direktörün altında ve çok genç, ancak aynı zamanda çok fazla deneyime sahip ve başarıyı kutlayabilen son derece hırslı bir takımda çalışmak için geliyorum. Burada gelişimime inanılmaz bir şekilde devam edeceğim ve kulübün 2021'de başarısını sürdürmesine yardımcı olmak istiyorum.”

Kaynak:https://www.dierotenbullen.com/en/news/articles/2020-21-season/RB-Leipzig-sign-Szoboszlai.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder