9 Ekim 2020 Cuma

En Meşhur ve Lezzetli Macar Çikolataları

Çikolata insanlığın en büyük icatlarından biridir. Macaristan’da 20. yüzyılın başından beri lezzetli çikolatalar üretilmeye başlandı ve bazıları hala üretilmeye devam ediyor. Macaristan’ın en meşhur ve en lezzetli çikolatalarını gelin hep beraber inceleyelim.




Szamos
1930'ların başında, Mátyás Szamos, Danimarkalı bir ustadan mükemmel badem ezmesinin nasıl yapıldığını öğrendi ve o zamandan beri Macaristan'ın en tanınmış şirketlerinden biri olan Macar Szamos badem ezmeli çikolata üretimi yapıyor. Sadece en iyi badem ezmesini değil diğer çikolata çeşitleri ve hatta dondurma bile yapıyorlar. Szamos aynı zamanda lezzetli pastalar yapan Macarların en önemli markalarından biridir. Budapeşte’deki Kossuth Meydanı'nda, görkemli Parlamento binasının yakınında bu tatları deneyebilir ve hatta Çikolata Müzesi'ni ziyaret edebilirsiniz.

Szamos Badem Ezmeli Çikolata

Szerencsi
1923 yılında Szerencsi Fabrikası'nın kapıları açıldı ve çikolata üretimi başladı. Szerencsi, çikolatanın yanı sıra karamel, badem ezmesi, bonbonlar, tatlılar ve Macar Noelinin ana malzemesi olan szaloncukor da yapıyor. Budapeşte, Ráday Caddesi'nde Szerencsi'nin bazı ürünlerini satın alabilirsiniz.

Szerencsi Kedi Dili Çikolatası


Piros Mogyorós
70'li ve 80'li yıllarda çocuk olan Macarlar, Piros Mogyorós isimli bu ikonik Macar çikolatasını hatırlarlar. Bu bitter çikolatanın içinde bütün fındık vardı, bu da onu inanılmaz derecede lezzetli ve eşsiz kılıyordu. Birkaç yıl önce birçok mağazada tekrar satılmaya başlandı.

Piros Mogyorós Çikolataları


Boci
Boci Bir başka tanınmış Macar çikolatasıdır. Macaristan'daki hemen hemen her mağazada bulunmaktadır. Çeşitli tat ve sürümleri vardır.


Boci Çikolata Çeşitleri


Sport Szelet
Çikolata ve rom birlikte güzel bir kombinasyon oluşturuyor. İkonik yeşil renkli ambalajı ve Sport'un sarı harfleriyle bu çikolata, Macaristan'ın öne çıkan ikonik ürünlerinden biri haline geldi.

Sport Szelet Çikolataları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder